שוק האיכרים בפראג 7

פראג של ימים אלה ידועה מאוד בקרב המקומיים והתיירים כעיר של שווקים ודוכני רחוב. כאשר תשוטטו בין רחובותיה או כיכרותיה הראשיים של בירת צ'כיה תוכלו להבחין כמעט באין ספור חנויות רחוב ובוטיקים שונים מסוג פופ אפ. מספרם של השווקים בפראג הוא כמה עשרות טובות ולכל אחד מהם קסם ייחודו משלו. מרביתם קבועים ופועלים בכל ימות השנה וחלקם עונתיים בלבד ונפתחים בעיקר במהלך אירועים או חגים כגון חג המולד בחורף או הפסחא שחל באביב. רובם המכריע של השווקים סובב סביב מאכלים ומוצרי מזון אך קיימים כמובן גם כאלה המציעים פריטים נוספים כמו מזכרות, בגדים, משחקים, מוצרים מיוחדים מעץ בעבודת יד וכך הלאה.

אחד מהשווקים המפורסמים ביותר בפראג כולה הוא בוודאי שוק האוולסקה הנחשב לעתיק מכולם. שוק זה ממוקם בנקודה מרכזית בעיר המפרידה בין האזור החדש לעתיק, ממש בין כיכר ואצלב וכיכר השעון. השוק הוקם בשנת 1232 והוא ממשיך מסורת של מאות בשנים, מימי הביניים ועד היום. האוולסקה נחשב למוקד משיכה פופולרי ומועדף בקרב המטיילים הזרים שפוקדים את העיר, הן בגלל מיקומו והן בזכות הסחורה המגוונת שהוא מציע. במקום אתם מוזמנים לרכוש עשרות סוגי פריטים שונים ומשונים כמו פירות יער, תיקי עור, תצלומים מגניבים של העיר ולא מעט סוגי צעצועים. יחד עם זאת, שוק האוולסקה בדומה לשווקים תיירותים אחרים בעיר הוא די יקר ומוגבל יחסית בגודלו. מלבדו קיימים בפראג עוד הרבה שווקים אחרים שיכולים להוות חלופה זולה, משתלמת ולא פחות מהנה אלא שהם נסתרים מעייני הזרים. ביניהם אפשר למנות למשל את שוק נאפלבקה המתקיים מדי שבת במתחם הטיילת בדרום העיר כמו גם שוק הפשפשים או שוק העתיקות שנערך בכל יום ראשון ברחבת הקלמנטינום. אם יש אבל אלטרנטיבה ממש שווה לשווקים היקרים במרכז העיר אז זה לא ספק שוק האיכרים בפראג ברובע 7.

שוק האיכרים ברובע 7 – השוק הגדול ביותר מסוגו בפראג

אל תחשבו ולו לרגע אחד שמדובר בעוד שוק סתמי. שוק האיכרים בפראג 7 הוא אחד השווקים היותר מומלצים בעיר ואולי אפילו השוק המומלץ ביותר מכל השאר. מה שמבדיל בין שוק זה לאלה האחרים בפראג היא העובדה שקודם כל הוא נפקד בעיקר על ידי מקומיים. אם וכאשר תבקרו כאן אתם תגלו שכמעט ולא מסתובבים פה זרים. מה שאבל באמת הופך את המקום כולו לאטרקציה מושלמת הם מימדיו הגדולים של המתחם בו השוק פועל והגיוון שאין שני לו בכל העיר. בשוק האיכרים בשכונת הולשוביצה פועלים מדי יום לא פחות מ-80 בסטות ועמדות מכירה רבות עם מלאי בלתי יתואר של אוכל ופרודוקטים ברמה גבוהה ובמחירים שיתאימו לכל כיס. בעת ביקורכם כאן תוכלו להינות מפירות יער טריים ומתוקים כמו דובדבנים, אוכמניות, פטל וחמוציות בעלויות נמוכות פי כמה מונים ממה שתמצאו במרכז. כמו כן, אתם מוזמנים לרכוש גבינות בשלל סוגים, עוגות ומאפים מסורתיים תוצרת בית, ריבות ודבש באיכות אורגנית, קפה קלוי טרי, תבלינים, ירקות ויש לציין גם לא מעט מאכלים מוכנים כמו מרק דגים עשיר המוגש עם לחם, בורקס במילוי בשר בסגנון אוזבקי, קינוחים צ'כים, סושי טרי ועוד הרבה הרבה מעבר. חלק מהרוכלים מציעים כמובן גם טעימות בחינם כחלק מהחוויה.

במידה ולא הסתפקתם, ישנן עוד כמה סיבות מדוע כדאי לכם לשקול ביקור במקום. הראשונה היא כמובן כמות האטרקציות הנוספות באזור. השוק ממוקם במתחם היסטורי מיוחד המכונה Pražská tržniceששימש בעבר כבית המטבחיים המרכזי של פראג. המבנים והבתים הישנים במקום עוצבו בעיצובים ייחודיים כמו האר-נובו והניאו רנסאס שבהחלט שווים את תשומת ליבכם. באזור פתוחות בנוסף עוד חנויות כדאיות וביניהם חנות האלקטרוניקה הזולה אלזה. מלבד לכך, במרחק נגיעה משם עומדת לה לדוגמה גלריית האמנות העכשווית דוקס שגם לה מגיע את התייחסותכם. שכונת הולשוביצה היא בכללי אחת מהשכונות האטרקטיביות ביותר בפראג ולא חסר מה לעשות בה.

קרא בהרחבה על מתחם השוק בפראג 7

לפני שאתם יוצאים לביקור בשוק

טרם תעשו את דרככם לביקור בשוק האיכרים בפראג 7 מומלץ שתיקחו בחשבון כמה דברים. הסוחרים בפנים דוברים ברוב הפעמים צ'כית בלבד אבל זה לא יהווה שום בעיה ותוכלו להסתדר איתם גם באנגלית. היות ומדובר בשוק של מקומיים אז במרבית המקרים לא מקבלים פה מטבע זר או כרטיס אשראי אלא קורונות צ'כיות בלבד ובמזומן. המכירה במקום נעשת על פי משקל במחירים קבועים ואין אפשרות להתמקח כל כך עם המוכרים. גם ככה המחירים כאן זולים בהרבה מהמרכז אז זה לא אמור להפריע או לשנות. בימי שבת נפתחים מחוץ לשוק דוכנים נוספים המציעים פריטים מיוחדים שלא תמצאו כאן בימי חול כמו חטיפי בריאות איכותיים או גרנולה ביתית, אביזרי אפייה, תבלינים אקזוטיים וכדומה. סמוך לשוק ישנה שדרת פוד טראק קולית עם דוכני אוכל שאסור לכם להחמיץ לצד מוזיקה מרגיעה וספסלי ישיבה. בילוי במתחם מתאים בכל עונות השנה, הן בקיץ וגם בחורף.

כתובת: Bubenské nábř. 306, 170 00 Praha 7-Holešovice, האנגר מספר 22 

דרכי הגעה: קחו טראם (רכבת חשמלית עלית) של הקווים 1, 25 או 12 ורדו בתחנת Pražská tržnice. תחנת המטרו הסמוכה ביותר לשוק היא של הקו האדום סי ונקראת Vltavská

שעות פעילות: שוק האיכרים בפראג 7 סגור בימי ראשון ובשאר הימים משני ועד שבת הוא פתוח בקביעות למעט חגים החל מ-08:00 בבוקר ועד 15:00. בתקופת הקיץ עשויות שעות הפתיחה להתארך עוד יותר אל תוך הערב.

כמה כסף לקחת: מומלץ להצטייד איתכם בכ-500 קרונה לפחות עבור חוויה מקסימלית. קפה יעלה לכם למשל 50 קורונות, פרוסת עוגה 35, מרק דגים חם וטרי עם לחם 120 קורונות, סט סושי 200 קורונות, 250 גרם אוכמניות 100 קורונות, תבלינים 50 קורונה לשקית, בורקס אוזבקי 40 קורונה למנה.

מה עוד במקום: מסעדת סאסאזו, חנות האלקטרוניקה אלזה, מסעדה צ'כית קולקובנה, גלרייה לאמנות עכשווית דוקס

אתר אינטרנט רשמי