פראג נחשבת לבירת הקניונים של אירופה ויש בה הכי הרבה שטחי מסחר יחסית לנפש, אבל גם מי שמחפש קניות אותנטיות יוכל למצוא פה את מבוקשו מסיבה אחת – העיר משופעת בשווקים מסוגים שונים. בפראג כמו בכל מטרופולין אחר בעולם נערכים שווקים לפני החגים החשובים (כריסמס, פסחא וכו') ויש אפשרות לערוך קניות באטרקציות המרכזיות (למשל באינספור הדוכנים שנמצאים לאורך גשר קארל), אבל בעיר יש גם כמה שווקים ייחודיים ששווה להכיר. לפניכם רשימה חלקית של שווקי העיר פראג:
שוק Holesovicka trznice
שוק זה נמצא בדרום העיר וכולל מאות דוכנים באוויר הפתוח שהם ניתן לרכוש פירות, ירקות וסחורות מכל רחבי העולם. השוק פתוח בימים שני-שישי בשעות 07:00-19:00 ובשבת מ-07:00 עד 14:00. כ-20 דקות נסיעה ממנו נמצא השוק הויטנאמי (SAPA) – שוק שמציג את תכולתה של אוכלוסיית המהגרים השלישית בגודלה בפראג – המהגרים מווייטנאם. השוק כולל דוכנים של בגדים, פריטי אומנות עבודת יד, חומרי גלם להכנת מנות מהמטבח האסייתי ועוד. באזור השוק גם מספר מסעדות ווייטנאמיות, כך שזו ההזדמנות שלכם להרגיש במזרח הרחוק למרות שאתם במזרח אירופה.
שוק האוולסקה
שוק האוולסקה הוא שוק הרחוב של העיר העתיקה בפראג והוא נמצא ברחוב Havelská – מרחק 3 דקות הליכה מהשעון האסטרונומי המפורסם. השוק הזה מצוין למי שנתקע ברגע האחרון בלי מזכרות להביא הביתה בעיקר מסיבה אחת – הוא פתוח כל יום מ-9 בבוקר ועד 7 בערב. שוק זה מבוסס על דוכני עץ שבהם נמכרים חפצי אמנות שונים, מזכרות, צעצועים, תכשיטים, אביזרים (תיקים, צעיפים וכו'), כלי בית, כלי נוי ובעיקר תוצרת מקומית כמו ירקות, פירות וריבות. למרות המיקום המרכזי מבחינת תיירות, המחירים בשוק נחשבים לזולים יחסית (בעיקר של מזכרות כי מחירי הפירות יקרים) והוא אינו צפוף. עם זאת, מומלץ לעשות סקר מחירים מסיבה אחת – ייתכן מאוד שסחורה שראיתם בדוכן אחד תהיה זולה יותר בדוכן אחר.
מניפסטו מרקט
מניפסטו מרקט הוא שוק רחוב קטן ברובע פלורנץ שדוכניו עשויים ממכולות של ספינות. במקום ניתן לרכוש מנות של אוכל מכל העולם, ליהנות ממוזיקה חיה ולרכוש פריטים ייחודיים באווירה מיוחדת במינה. שימו לב – רוב הדוכנים במקום מקבלים כרטיסי אשראי בלבד ולא מזומן. המוצרים בשוק נחשבים יחסית ליקרים, אבל מצד שני פה תקבלו תמורה מלאה לכספכם, תיהנו משירות אדיב ותפגשו את ההיפסטרים המקומיים – מה שהופך את הביקור במקום לחוויה בלתי נשכחת, במיוחד אם אתם באים עם חברים או בני משפחה.
שוק הפשפשים U Elektry
השוק הזה הוא לא רק שוק הפשפשים הגדול בצ'כיה, אלא גם נחשב לאחד מהשווקים המוזרים ביותר באירופה. אחת הסיבות לכך היא העובדה שלשוק אין שם ושמו נושא את שם הרחוב – U Elektry.השוק מתקיים בסופי שבוע בלבד (ימי שבת וראשון) מ-07:00-14:00, הכניסה אליו כרוכה בתשלום סמלי (ילדים עד גיל 15 לא משלמים), אבל ב-50,000 מ"ר שהוא משתרע עליהם ניתן למצוא כמעט הכל: מוצרים יד שנייה, מוצרים חדשים שטרם הגיעו לחנויות והרבה אותנטיות צ'כית כי אין בו דוכנים/תשלום באשראי.
שוק Naplavka
שוק פשפשים זה מתקיים מדי שבת שנייה בחודש בשעות 09:00-16:00 והמיקום שלו מיוחד במינו: על גבי סירה שעוגנת על גדת נהר הוולטאבה באזור מרכז העיר העתיקה. השוק נחשב למגנט של ההיפסטרים המקומיים ולעיתים כולל גם שוק איכרים – מה שאומר שכל ביקור בו הופך לחוויה.
שוק NAMESTI MIRU
שוק פשפשים זה הוא שילוב של שני שווקי הפשפשים הקודמים: גם לשוק אין שם והוא קרוי ע"ש הרחוב בו הוא נמצא, גם שוק זה פועל בשבתות בלבד בין השעות 09:00-16:00 (השבתות האחרונות של כל חודש) וגם הוא מבטיח חוויה כוללת – הוא נמצא ממול לכנסייה הניאו-גותית Ludmila, כך שביקור בו הוא בגדר חובה לחובבי האמנות והאדריכלות
שוק העתיקות Clementinum
שוק זה פועל בימי ראשון בלבד בשעות 09:00-15:00 בחצר הפנימית של ספריית Clementinum. אמנם המיקום מכובד ורציני, אבל גם פה כמו בשווקים העירוניים האחרים מיקוח הוא חלק מהמשחק.
שוק האיכרים Jirak
שוק זה מתקיים בימים חמישי-שבת בלבד וניתן למצוא בו מגוון של תוצרת חקלאית ונזגרותיה. מלבד פירות וירקות טריים יש פה גם נקניקים, קפה, מיצים, גבינות, לחמים והרבה בירה צ'כית איכותית. המשמעות היא ששוק זה הוא לא רק אחד השווקים העירוניים האותנטיים ביותר, אלא גם נחשב לשוק הכי פחות מסחרי ותיירותי בעיר.
שוק הפשפשים סמיחוב
שוק זה פתוח לקהל כל יום החל משעה 09:00 ומתמקד בעבר הקומוניסטי של העיר. במקום ניתן למצוא בו בעיקר מוצרים שונים מהתקופה שפראג רוצה לשכוח: כרזות קומוניסטיות, סמלים, אותות מלחמה, ציוד, ספרים ועוד.
שוק האספנים
שוק זה אמנם מתקיים בעיר Buštěhrad שנמצאת 30 דקות נסיעה מפראג, אבל הוא שווה את המאמץ. השוק מתקיים בימי שישי בשעות 06:00-12:00 ונחשב לאותנטי במיוחד. ההוכחה הכי טובה לכך היא העובדה שהוא פועל כבר יותר מ-30 שנה ברציפות.
כתיבת תגובה