מסעדה צ'כית מעולה בלב פראג

"כל הבא לפראג ולא טעם אוכל צ'כי כאילו לא ביקר בפראג כלל".

אם אתם מגיעים פעם ראשונה לצ'כיה אנו ממליצים לכם בחום לנסות לפחות פעם אחת אוכל צ'כי.

רובכם בוודאי תוהים לעצמכם ושואלים " מה זה בכלל אוכל צ'כי?" ואכן בצדק. האוכל המקומי לא מפורסם וידוע בעולם בדומה למטבח הצרפתי, האיטלקי או הים תיכוני, ויש לכך סיבה. המטבח הצ'כי, להבדיל מהמטבחים האחרים שהוזכרו הוא פחות אותנטי. מדובר במטבח אירופאי שמקורות ההשראה העיקריים שלו הם המטבח ההונגרי, הגרמני והוינאי ולכן הוא חולק איתם מגוון מאכלים כמו מנות של בשר נקניק, גולש ומאכלים שמוגשים עם כופתאות ו/או כרוב. כמו כן, ההשפעה של המדינות השכנות על האוכל המקומי ניכרת לאור העובדה שצ'כיה הייתה בעבר חלק מאותן מעצמות. כידוע, צ'כיה הייתה בעבר חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית ולכן אין זו הפתעה גדולה שלמנות המסורתיות של כל אותם המטבחים יש בסיס משותף. אם כן, זו אחת הסיבות העיקריות מדוע האוכל הצ'כי פחות מוכר – היות והוא פחות אותנטי. ראוי אם כך לשאול האם אפשר לכנות את המטבח הזה בכלל בשם נפרד ועצמאי – "מטבח צ'כי", האם באמת יש דבר כזה?.

לחץ למתכון באנגלית

התשובה היא – בהחלט. זאת אמנם עובדה ברורה שלאוכל המקומי יש מוצא משפחתי רחב יותר אך עם חלוף השנים ניתן להצביע על שלל "חידושים" בצלחת הצ'כית. המרכיבים של המנות הצ'כיות הם מקומיים – דבר שמאוד מצמצם את המטבח הזה שהתפריט המרכזי שלו כולל: מרקים סמיכים, מבחר של רטבים סמיכים לצד בשר מאודה, לרוב על בסיס ירקות מבושלים או מאודים. סוגי הבשרים שנעשה בהם שימוש לעיתים קרובות הוא בשר בקר זול, בשר ארנבת, בשר עוף וברווז ונקניקים. המטבח הצ'כי עני בתפריטים שכוללים דגים למעט ארוחת חג המולד שכוללת קרפיון וסלט תפוחי אדמה כמיטב המסורת, ובכלל – הצ'כים אוהבים מאוד תפוחי אדמה בהכנות שונות של פחממה זו. למעט מנת ה"סביצ'קובה" עליה נרחיב למטה אז הטוויסטים המקומיים הם בעיקר בבצקים ובקינוחים. לצ'כים יש שלל עוגות בית מסורתיות הנקראות – קולאץ' וכל איזור נפרד במדינה מציג וריאציות שונות של עוגות אלה. מדובר בבצקים אפויים עשויים עם ריבה, שמנות, קצפות, חתיכות פרי, פרג וסוכר מפוזר. הצ'כים אלופים כמו כן בהכנת כופתאות שונות ואפשרי להיתקל גם בכופתאות מתוקות הנקראות סלדקה קנדליקי – בהן חבויים בפנים פירות, ריבות או ממרחים שונים וזה מגיע עם פינוק של קצפת טרייה למעלה ולעיתים גם פרג. אנו חייבים גם להזכיר את ה"לנגוש" המפורסם – בצק מטוגן שמוסיפים לו שערות או פירורי גבינה וקשטופ – מנה צ'כית ששייכת לקטגוריית המזון המהיר.

חשבתי להימנע מלהזכיר את הגבינה המטוגנת הנקראת – סמז'ק (סמז'ית בצ'כית זה לטגן) בגלל שהיא מאוד לא בריאה כמו רוב המטבח עצמו שדל בירקות ועתיר בדברים שמנים וכבדים אך סתם בשביל שתדעו – הייתה זאת בעבר מנה יחידה שנחשבה לצמחונית, גם אם הוסיפו לה שבבי בשר.

כפי שזה נראה, מפגש עם אוכל צ'כי יהיה לחך הישראלי מאוד זר. הרפתקאה קולינרית כזאת בוודאי עוד לא יצאה לכם וזה אולי סיבה, אם לא נרתעם עד כה לנסות משהו מאתגר וחד פעמי. בקרב התיירים, לא רק הישראלים, הדעות חלוקות. ישנם שמתאהבים, ישנם שהופכים לשונאים וישנם שסובלים בשקט.

אם החלטתם שתרצו לנסות משהו חדש בעיר בה אתם חדשים ולא הרמתם ידיים מראש, נשמח להמליץ לכם איפה כדאי ומומלץ לאכול אוכל צ'כי בפראג.


מסעדת קולקובנה – VKolkovně

בפראג מתקיימות מסעדות צ'כיות רבות, מאות במספר – דבר הגיוני, אלא שרובן הגדול בנוי בצורה תיירותית עם מחירים מופקעים, מה שאתם כתיירים לא יכולים לדעת כל עוד לא ניסיתם. אם אתם מחפשים מקום אותנטי ומקצועי עם שירות טוב דובר אנגלית, אוכל טרי והנאה מרבית במחירים שפויים במרכז העיר – נשמח לחסוך מכם נפילה בכל מקום אחר בעיר ונמליץ לכם באהבה גדולה על מסעדת קולקובנה.

מסעדת קולקובנה הינה מסעדה צ'כית אותנטית עם היסטוריה מפוארת. העסק נחנך ברחוב קולקובנה המקורי בו התקיים בית דפוס לייצור בולים או בצ'כית קולקי משנות ה-20 של המאה הקודמת. לאחר שיפוץ רחב של המקום עוצב הבניין בצורת בית מרזח ומיום היווסדו היה זה אחד מהעסקים הראשונים שקיבלו היתר למכור את מותג הבירה – פילזנייר, מה שמעיד רבות על איכות המקום. היום מדובר במסעדה צ'כית נהדרת עם אוכל מעולה ואווירה שמחה בלב פראג העתיקה. המקום מחולק לשתי קומות – קומת קרקע וקומה תחתית. המוזיקה במקום היא מוזיקה נוסטלגית משנות השמונים וזה המקום שלכם לאוכל צ'כי מעולה בכל שעות היום.

לא להתבלבל עם קולקובנה השנייה – רשת מסעדות צ'כיות ברמה שלטעמי נחותה מקולקובנה המקורית הנפלאה והיחידה ברחוב v Kolkovně 8

 

קולקובנה ממקומת מול בית הכנסת הספרדי סמוך לרובע היהודי וכיכר העיר העתיקה. ההגעה לכאן מאוד קלה ופשוטה. אם אתם לאחר טיול מודרך בעברית בפראג או באמצע ביקור באתרים הסמוכים אז כדאי לכם לקפוץ ולבקר בקולקובנה.

אם יש ביניכם כאלה שלא מעוניינים להתנסות באוכל שונה מהרגיל אז בואו לכאן בכל מקרה. קולקובנה מציע בנוסף גם מבחר עשיר של מאכלים פחות צ'כים – המבורגרים (לדעתי מהטובים ביותר בעיר), צלעות, סטייקים, פסטה, סלט קיסר, טרטר בשר (בשר נא) ועוד.

ארוחה לסועד עבור מנה עיקרית + שתייה תעלה בממוצע כ-300 קרונה לאדם (12 אירו) לא כולל טיפ. נהוג לתת 10% אבל הנדיבות תלויה כמובן בכם וברמת הסיפוק האישית שלכם מהמקום.

 

 

תפריט המסעדה:

חשוב לציין שכל המאכלים פשוט מצוינים ולא משנה מה תזמינו – מובטח לכם שתקבלו מנה עשירה, טרייה ואיכותית. טעם זה אומנם עניין אישי – סובייקטיבי אבל נשמח להדגיש את המנות שלדעתנו מומלצות ביותר במסעדת קולקבונה.

מנות פתיחה:

טרטר – בשר נא 130ג. מוגש עם לחם מטוגן וחתיכות שום, 310 קרונות צ'כיות
מרק ירקות עשיר עם עוף מוגש בלחם, 95 קרונות צ'כיות
סלט יווני, 199 קרונות צ'כיות

מנות עיקריות:

סביצ'קובה – מנת מפתח צ'כית שכוללת נתחי בשר בקר ברוטב מתקתק מירקות מבושלים עם שמנת. מוגש עם שלל כופתאות, ריבה וקצפת. 210 קרונות צ'כיות
צלעות עגל נמוך מוגש עם רוטב ברביקיו וחתיכות בגט מהתנור. 360 קרונות צ'כיות
רגל ארנב עם שום ובייקון אפויה בתנור לצד נוקי תפוחי אדמה ותרד. 285 קרונות צ'כיות
חצי ברווז בתנור מוגש עם פירה או כופתאות לבחירה וכרוב אדום. 395 קרונות צ'כיות
ברך בקר צלויה ביין עם פירה ותרד חמאתי. 399 קרונות צ'כיות לאדם

קינוח:

שטרודל תפוחי עץ מוגש עם גלידת וניל בקרם מתוק. 175 קרונות צ'כיות

שתייה:

מבחר בירות מהחבית החל מ- 44 קרונות לכוס של 330 מ"ל, כוס של חצי ליטר ב-64 קרונות וכוס של ליטר ב- 125 קרונות צ'כיות

מיקום: V Kolkovně 910/8, 110 00 Staré Město

אתר: http://www.vkolkovne.cz/en

שעות פתיחה: כל יום בין 11:00 עד 24:00

בודדים לא נדרשים בהזמנה מראש. אתם עתידים לבקר בפראג כקבוצה גדולה? נשמח לדאוג לכם להזמנה מראש במסעדה ולארוחה קבוצתית.

צרו איתנו קשר במייל: info@prague4you.co.il

 

כפי שנראת המסעדה מבפנים – קומה 1

 

המסעדה כפי שנראת בקומה התחתית

 

Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *