מצודת פראג או בשמה הנוסף ארמון פראג היא המקום שכל תייר בפראג חייב להכיר. הסיבה לכך טמונה שבעובדה שמצודה זו מספרת בצורה הטובה ביותר את ההיסטוריה העירונית – מה שגורם לה להיחשב ובצדק כאחד מסמלי העיר.
גם אלו שאינם מתעניינים בהיסטוריה לא יכולים להרשות לעצמם להפסיד ביקור במצודה. הסיבה פה היא אחרת לחלוטין – המצודה נחשבת לנקודת התצפית הכי יפה בפראג. כאשר לוקחים בחשבון שמדובר בעיר שידועה בעצמה כאחת היפות בעולם (אם לא היפה בהן) המשמעות אחת – מצודת פראג חייבת להיות חלק מהביקור הבא שלכם בפראג.
מה רואים במצודת פראג?
מצודת פראג נחשבת לאחת המצודות הגדולות בעולם הודות לממדיה העצומים – אורך של 570 מטר ורוחב של 130 מטר. המשמעות היא שאולי תדרשו לכמה שעות (שלא לומר ימים) כדי ליהנות מכל מה שיש לה להציע, אבל ההשקעה תשתלם ובגדול.
המצודה שימשה במהלך השנים כמקום מושבם של שליטי צ'כיה השונים (מלכים, נשיאים וקיסרים) וכמעון קיץ – מה שאומר שאין כמעט סגנון אדריכלי שלא קיים בה לרבות סגנון גותי, רנסנסי, רומנסקי ועוד.
המשמעות היא שמצודת פראג אינה רק סמל שלטוני אלא גם פנינה ארכיטקטונית ראשונה במעלה. פשוט כל מי שהתגורר במצודה בתקופה כלשהי טבע בה את חותמו גם מבחינה הזו, הן ע"י אגפים, הן ע"י חדרים והן ע"י בניינים שלמים – מה שהופך אותה לכאוס אמנותי יחיד במינו שכל אחד ימצא בו משהו לאהוב.
בניגוד למצודות אחרות בעולם שחלקים מהן סגורים לקהל – במצודת פראג הכל פתוח לכולם. המשמעות היא שאתם יכולים לבקר בארמונות, בקתדרלות, בבזיליקות, במוזיאונים (למשל המוזיאון הלאומי והמוזיאון לצעצועים), בגנים ובמגדלים ככל העולה על רוחכם ובמידה ורכשתם כרטיס משולב המאפשר את זה.
גולת הכותרת
גולת הכותרת בביקור במצודת פראג היא כמובן טקס חילופי המשמרות. הטקס נערך כל יום בשעה 12:00 ונעשה בליווי תזמורת ותקיעת חצוצרות. עם זאת, בכל שעה עגולה מתקיים טקס צנוע יותר, כך שממש לא חייבים להידחק.
אפשרות נוספת היא לצפות בטקס בחורף כאשר העיר מושלגת – מה שמבטיח חוויה מיוחדת במינה. אמנם חלק ממבני המצודה סגורים בתקופה זו של השנה (למשל סמטת הזהב והגנים), אבל המצודה תעמוד כמעט כולה לרשותכם, כך שאין סיכוי שלא תרגישו כמו המלכים שהתגוררו פה בעבר.
כתיבת תגובה