מסעדות כשרות בפראג
מסעדות כשרות בפראג הינן דבר חשוב ונחוץ עבור המטייל הדתי. בעוד פעם תיירים ומבקרים רבים היו מצטיידים בבשר ומוצרים כשרים מישראל, הרי שהיום דבר זה מיותר לחלוטין. לפני מלחמת העולם השנייה התקיימה כאן קהילה יהודית גדולה וחזקה. אותה קהילה הפעילה מגוון מסעדות כשרות בפראג, בתי כנסת פעילים, בתי מדרש ואף בתי שחיטה. לרוע המזל, במהלך המלחמה מרבית הקהילה נספתה והאתרים היהודיים נותרו שוממים. במהלך תקופת הקומוניזם לעומת זאת היה מאוד קשה לשמור על חיי דת תקינים שסתרו את תפיסת העולם של משטר זה ולכן לא הייתה כאן באמת פעילות יהודית רחבת היקפים. עם פול הקומוניזם התהפך אבל המטבע. פראג החלה להיפתח שוב לעולם וצ'כיה החלה לחדש קשרים כלכליים וקשרי חברות חדשים עם מדינות רבות בעולם, בינהם גם ישראל. לאחר שתיירים רבים מכל העולם ובינהם גם יהודים החלו לפקוד רבות את העיר, התעוררה שוב הדרישה למסעדות כשרות בפראג ובתי קהילה חדשים, וכך קרה. לצידם של אתרים ומבנים יהודיים רבים שמשמשים היום כמוזיאונים בלבד, נפתחו עם השנים יותר ויותר מרכזים יהודיים חדשים ומסעדות כשרות בפראג. אפשר אפילו לומר שתהליך זה הוא מין "החזרת עטרה ליושנה" אלא שהפעם ישנם כמה שינויים בולטים. היום אנחנו חיים בעידן מודרני שמאפשר לנו הלכתית דברים חדשים ודברים אלה בעצם חלים על האופציות החדשות והרחבות שיש למגוון מסעדות כשרות בפראג להציע לתיירים כדוגמת הזמנת סעודות שבת מראש וכדומה. עם זאת, יש גם לזכור שהקהילה היהודית בפראג היום הינה יחסית קטנה בהרבה לעומת מספר הנפשות היהודיות שחיו כאן פעם ולכך השפעות רבות. מפעת הביקוש הנמוך אין כאן בתי שחיטה יהודיים מקומיים ולכן מסעדות כשרות בפראג תלויות היום ביבוא של מוצרים כשרים מקהילות יהודיות אחרות. דבר זה מוביל למשל למחיריהם המעט גבוה של חלק מן המסעדות. עם זאת, המסעדות הכשרות בפראג משמשות היטב את צרכיו של המטייל הדתי ועושות ככל שביכולתן על מנת לתת מענה ולספק אירוח כשרה ברמה הולמת.
מסעדות כשרות בפראג ניתן למצוא היום בעיקר באיזור הרובע היהודי. במרחק הליכה של דקות ספורות מכיכר העיר העתיקה תוכלו למצוא את רובן. בזכות הדרישה לאוכל כשר קם גם הגיוון. היום תוכלו ליהנות בפראג ממסעדות כשרות המתמחות בטעמים וסוגי מטבח שונים. חלקן מתמקדות באוכל יהודי אירופי, חלקן מציעות אוכל יותר מזרחי וחלקן מגישות בעיקר אוכל ישראלי ממש כמו שאתם רגילים מהבית. ניתן למצוא כאן בעיקר מסעדות בשריות כשרות אבל גם חלביות. המסעדות פתוחות בדרך כלל במהלך כל ימי השבוע ואף בשבתות ובחגים בהזמנה מראש. לרוב הן מופעלות על ידי בעלים עצמאיים אך גם על ידי אירגוני דת ידועים כגון בית חב"ד המקומי.
להלן רשימת מסעדות כשרות בפראג:
מסעדת דוד
מדובר על מסעדה כשרה הפועלת בבית המלון הכשר – קינג דיויד פראג. המסעדה מציעה אוכל ישראלי כשר במתכונת של בופה עשיר. המסעדה אומנם מכוונת לאורחי המלון אך גם למעוניינים שאינם לנים במלון עצמו. בתיאום והזמנה מראש תוכלו לסעוד כאן ולהינות מארוחה כשרה ועשירה ברמה גבוהה וכיד המלך. בימי חול בין השעות 7:30 – 10:00 מתקיימות ארוחות בוקר ובין השעות 18:00 – 21:00 מתקיימות ארוחות ערב. כמו כן, בלובי של המלון פועל בנוסף בית קפה חלבי שמציע מגוון מנות ומבחר גדול של שתייה וסוגי משקאות בין השעות 10:00-22:00 בימי חול (א'-ו').
מיקום: Hybernská42
http://www.hotelkingdavid.cz/
טל: 100 100 224 420+
טל' ישראלי: 22200855 07
info@hotelkingdavid.cz
מסעדת קינג סולומון
קינג סולומון הינה מסעדה יהודית כשרה מן הוותיקות ביותר בפראג. המסעדה הוקמה אומנם באמצע שנות ה-90 אבל המסורת של מתן אירוח כשר קיימת במשפחה שמפעילה את המסעדה כבר שנים רבות מאוד. מסעדה זו מציעה אוכל יהודי כשר בסגנון המטבח היהודי האירופאי. ניתן למצוא כאן בעיקר אוכל אשכנזי, החל מקיגל ועד חמין משובח עם קישקע אבל לא רק. המסעדה עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד, בירקות ובמוצרים אורגנים ובחיות שגודלו בחוות פרטיות. אם אתם מחפשים אירוח יהודי כשר בפראג, מסעדת קינג סולומון היא המקום האולטימטיבי עבורכם. למזמינים מראש מובטחות סעודות שבת ברמה יוצאת דופן.
מיקום: Široká8
סוג הכשרות: גלאט כשר למהדרין
שם המשגיח: הרב מנשה קלימנט
שעות פתיחה: ימים א' עד ה' 12:00-22:00
יום שישי 12:00-15:30, עבור המזמינים סעודות שבת 18:00 – 23:00
צור קשר:
540 540 603 420+
www.kosher.cz
aaron@kosher.cz
כרגע סגורה אך צפויה להיפתח מחדש בעתיד- מסעדת דיניץ
מסעדת דיניץ הינה מסעדה בשרית כשרה שנוסדה באביב בשנת 2008 בפראג. המסעדה מציעה שילוב מנצח של אוכל מזרחי ומטבח ישראלי קלאסי. ניתן למצוא כאן פלאפל, פסטה, מנות של חמוס עם בשר, סטייקים ופרגיות לצד סלטים ישראליים ופיתות טריות. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע וגם בשבתות למזמינים מראש
מיקום: Bilková12
סוג הכשרות: כשר למהדרין
השגחה: הקהילה היהודית הצ'כית
שעות פתיחה: יום א" עד ה" 12:00 – 22:30
יום שישי 12:00 – 15:00, עבור המזמינים סעודות שבת 18:00 – 23:00
צור קשר: 222-244-000 420+
מספר ישראלי: 037-226220
www.dinitz.cz/he
מסעדת שלום
מסעדת שלום הינה מסעדה יהודית כשרה ותיקה המופעלת על ידי הקהילה היהודית הצ'כית. המסעדה מציעה אוכל יהודי אירופאי אשכנזי בשילוב של אוכל צ'כי בגרסא כשרה. מלבד לימי חול, ניתן לסעוד כאן בשבתות ובחגים בהזמנה מראש.
מיקום: Meislová18
סוכ הכשרות: כשר ע"פ הרבנות המקומית
השגחה: הקהילה היהודית הצ'כית
שעות פתיחה: 11:30 – 14:30
צור קשר:
www.kehilaprag.cz
rabinat@kehilaprag.cz
849 800 224 420+
מסעדת שלנו גריל
מסעדת שלנו גריל הינה מסעדה בשרית כשרה המופעלת על ידי בית חב"ד פראג. המסעדה מציעה אוכל ישראלי הכולל מנות חומוס עשירות, בשרים, שניצלים, סטייקים, פרגיות, מנות דגים, סלטים ועוד. המסעדה פתוחה בימי חול ואף בשבתות וחגים בהזמנה מראש.
מיקום: U Milosrdných 6
סוג הכשרות: כשר למהדרין
שם המשגיח: הרב מאניס באראש
שעות פתיחה:
ימים א' עד ה' 11:30-22:00
יום שישי 11:30 – 17:00
עבור המזמינים סעודות שבת 18:00 – 23:00
צור קשר:
832 186 728 420+
http://www.shelanu.czshelanu.deli@gmail.com
מסעדה שלנו פיצה
מסעדת שלנו פיצה הינה כעת המסעדה החלבית הכשרה היחידה בפראג. מסעדה זו מופעלת גם היא על ידי בית חב"ד ומציעה פיצות, פסטות, סלטים, קינוחים, מאפים, עוגות ושתייה חלבית
מיקום: Břehová 8
סוג הכשרות: כשר למהדרין
שם המשגיח: הרב מאניס באראש
אתר אינטרנט רשמי
שעות פתיחה: ימים א' ועד ה' 9:00 בבוקר ועד 21:00 בערב, יום שישי משעה 9:00 בבוקר ועד כשעה לפני כניסת שבת, ביום שבת המסעדה סגורה אך לפעמים היא נפתחת לכמה שעות במוצא"ש.
מסעדת ו-מילו האיטלקית
בית חב"ד מפעיל מסעדה חלבית כשרה בפראג העונה לשם .U-Milo במסעדה זו תמצאו אוכל כשר חלבי בסגנון איטלקי הכולל פיצות, פסטות, מרקים, סלטים, עוגות, קינוחים, ארוחות בוקר, מילקשייקים ומשקאות חמים לצד קרים. המסעדה ממוקמת צמוד לבניין המרכזי של חב"ד.
מיקום: U Milosrdných 4, Praha 1
סוג הכשרות: כשר למהדרין חלב ישראל ופת ישראל
שם המשגיח: הרב מאניס באראש
שעות פתיחה: ימי חול 12:00-22:00, בימי שישי עד 15:00, נפתח שעה אחרי צאת שבת ועד 23:00
חנויות כשרות בפראג
היום ישנן כמה חנויות כשרות בפראג. לא מדובר אומנם בחנויות גדולות כמו בישראל או בערים בהם קהילות יהודיות גדולות, אך הן בהחלט עושות את העבודה. חנויות כשרות בפראג ניתן למצוא בדומה למסעדות הכשרות בעיקר באיזור הרובע היהודי. רובן של החנויות הכשרות בפראג פועל תחת קהילות יהודיות מקומיות שונות או באופן עצמאי. אותם חנויות כשרות בפראג מציעות בעיקר חטיפים, סלטים ישראליים קרים, קופסאות שימורים מישראל, בשרים קפואים, פסטרמות ונקניקים.
להלן רשימת חנויות כשרות בפראג:
חנות כשרה ובית קפה יהודי בלב פראג – Meislová 18
בתוך המרכז האינפורמטיבי של המוזיאון היהודי בפראג פועל בית קפה וחנות כשרה המציעה פיצות חלביות כשרות, כריכים כשרים טריים, מגוון מאפים חמים וקרים, שתייה חמה, חטיפים ושלל מאכלים מישראל
Meislová 18 החנות בבית הקהילה היהודית הצ'כית מציעה מגוון מוצרים כשרים מישראל. החנות פתוחה כל יום בין השעות 12 בצהריים ועד השעה 14:30.
U Milosrdných 6
החנות הכשרה בבית חב"ד פראג מכילה מגוון מאכלים כשרים, החל מעוגות יבשות, חטיפים כשרים ועד בשרים ומוצרים מקוררים וקפואים. החנות פתוחה כל יום בכל שעות היום מלבד שבתות וחגים
מאנסון – מאפיה כשרה Bilková 6
המאפיה מציעה מאפים ובעיקר לחמים כשרים תחת השגחה של הקהילה היהודית המקומית
מסעדות כשרות בפראג – היסטוריה
מסעדות כשרות בפראג ישנן היום הרבה. חלקן כאן כבר שנים רבות וחלקן די חדשות. בעוד בעבר הייתה כאן קהילה יהודית גדולה וחזקה שכללה מגוון מסעדות כשרות בפראג, בתי מדרש ובתי ספר יהודיים, הרי שהיום המציאות מעט שונה.
כבר החל מהמאה- 10 לספירה ידועה לנו על התישבויות יהודיות ברחבי פראג. בהתחלה רובן הגדול לא שרד בשל מלחמות או מסעי צלב, אך עם השנים הצליחו בסוף היהודים להביא להתיישבות קבע באיזור. חיים של היהודים אומנם מעולם לא היו קלים אך הם תמיד הצליחו לשרוד ולהמשיך בשלום. אז אף על פי שלא מעט פעמים התרחשו כאן פוגרומים שגבו דם יהודי רב, זה עדיין לא מנע מהקהילה להפעיל בתי תפילה יהודיים, מסעדות כשרות בפראג או לנהל חיי דת. להפך, אפילו שהיהודים חששו לחייהם, הם בכל זאת לא ויתרו וראו בשמירה על המסורת היהודית ערך עליון ודבר נעלה. עם זאת, לאורך הזמן ובמהלך תקופות שונות, זכו היהודים מהשליט בכל עידן ועידן ליחס שונה. בדרך כלל גם אם המושל לא חיבב את היהודים, הוא בכל זאת העדיף להעניק להם הגנה מסוימת תמורת תשלום גבוה של מיסים, דבר שפחות או יותר השתלם לשני הצדדים. אחת התקופות הדומיננטיות של הקהילה היהודית בפראג הייתה במאה ה- 16 תחת מלכותו של הקיסר רודולף השני. תקופה זו הייתה כל כך טובה ליהודים עד שהיא זכתה לשם "עידן הזהב של יהודי פראג". רודולף השני שהיה שליט ליברלי מאוד וחובב מדע וחכמה, התידד עם ראשי היהודים ואף הזמינם אליו לחצר מלכותו. חברות טובה זו הובילה עם הזמן לשלל שינויים והשתפרות במעמדם של היהודים. במהלך אותה התקופה לדוגמא, נוסד בית הקהילה היהודית שעומד בלב הרובע היהודי עד היום, או למשל בית כנסת קלאוזון ומייזל שבנייתם נתרמה על ידי ראש הקהילה מורדכי מייזל, בנקאי עשיר, חבר קרוב של הקיסר עצמו אשר על שמו קרוי עד היום הרחוב הראשי של הרובע היהודי, רח' מייזל. כל הדברים הללו אבל לא היו מתאפשרים לולא רשותו של הקיסר.
להבדיל אבל מבתי ספר יהודיים, בתי מלאכה או אפילו בתי תפילה שחלו בהם שינויים רבים בהתאם לשלטון העכשווי, מסעדות כשרות בפראג היו ונשארו בכל השנים והתקופות דבר רגיל ומקובל. בתי השחיטה המרכזיים התקיימו בכמה מקומות ברחבי צ'כיה. בהם הייתה מתבצעת שחיטה יהודית על פי ההלכה ומשם היו מיובאים בשרים ומוצרים כשרים לשאר הקהילות. מסעדות כשרות בפראג היו אבל הגדולות והבולטות ביותר, שכן, כאן התנהלה אחת מהקהילות היהודיות הגדולות ביותר בצ'כיה. רבנים גדולים וידועים הגיעו ללמוד כאן תורה ולהפיץ חידושים וענייני הלכה וקבלה מקהילות אחרות. היהדות המקומית הייתה דומיננטית וחשובה. למרבה הצער, עם בואו אבל של עידן ההשכלה, יהודים רבים נטשו את הדת בהדרגה ותהליך זה הוביל להתרוקנותם של שלל בתי תפילה, בתי מדרש ואף מסעדות כשרות בפראג ובצ'כיה. במקום זאת קמה קהילה יהודית רפורמית חדשה, בתי כנסת ננטשו ובתי שחיטה כשרים נסגרו. ובקיצור, הקהילה הדתית המקומית הצתמצמה וכך נשאר הדבר שנים רבות.
טרם המלחמה עדין הייתה כאן קהילה יהודית שהייתה שווה התייחסות. יהודים רבים שמרו על מסורת אביהם והמשיכו להאמין באלוהי ישראל. המשיכו לפעול כאן כמה בתי ספר יהודיים לצד בתי תפילה פעילים ומסעדות כשרות בפראג. הקהילה אז הייתה לא גדולה אך גם לא קטנה. לאחר המלחמה המצב אבל התהפך כפליים. יהודים רבים פונו מביתהם ונשלכו למחנה העבודה טרזין ומשם גם למחנות ההשמדה. בתי הכנסת הפעילים הפכו למחסנים אליהם הובא כל הרכוש של יהודי קהילות צ'כיה, פעילותם של בתי השחיטה הפסקו לגמרי ומסעדות כשרות בפראג שממו מנפש חיה. אלה ששרדו עלו לישראל או עזבו את צ'כיה ואלה שנשארו לרוב כבר לא נותרו עם זיקה ליהדות. אחרי הקומוניזם לאחר שפראג החלה להיפתח שוב לעולם, יהודים רבו מכל העולם וגם מישראל החלו להגר לכאן ולהחיות מחדש את היהדות המקומית. בתי הכנסת המקוריים של הקהילה הישנה אומנם הפכו למוזיאונים אך לצידם נוסדו במהלך ה-20 שנה האחרונות בתי תפילה פעילים חדשים ביחד עם מסעדות כשרות בפראג וחנויות עם אוכל כשר ואף בית ספר עם מסגרת יהודית
טיולים בעברית בפראג


עידכונים נוספים
טיול היכרות ציורי

קטגוריות
- אטרקציות (32)
- חיי יום בפראג (15)
- חיי לילה בפראג (9)
- יהדות צ'כיה (9)
- למטייל בפראג (6)
- מידע חשוב (22)
- עדכונים (10)
- שירות לתייר (10)